Pipitér Szigliget onepager weboldal fejlesztés egyedi webdesignból

Egyedi webdesignból, de prémium sablonból készítettük el az oldalt Wordpress alapon többnyelvű működéssel és néhány egyedi funkcióval.

Egyedi webdesign alapján (Figma-ban kaptam a kész webdesignt) kellett elkészítenem a Pipitér Szigliget Balaton-felvidéki szállás bemutakozó weboldalát. A felkérés Sándor Dominika webdesignertől jött, akivel már több szép és funkcionális weboldalt készítettünk együtt. Mivel csak egyoldalas (onepager) weboldalra volt igény, így prémium sablon alkalmazása és testre szabása mellett döntöttem. Két extra funkciót kellett fejlesztenem bele, az egyik egy kétnyelvű működés, a másik egy a booking.com oldalra átirányító űrlap lenyíló dátumválasztóval.

A mobilváltozatot az absztrakt elrendezésű webdesign miatt nem volt egyszerű megcsinálni, de itt látszik, ha valaki ismeri az alapokat (HTML és CSS), annak nem lehet probléma egy ilyen átalakítás.

A legnagyobb feladat mégsem ezzel, hanem a slider átalakításával volt. A sablonban volt ugyan egy WP Bakery plugin által beépített egyedi fejlesztésű slider, de nem úgy működött, ahogy azt a design megkövetelte (pl. lapozónyilak, számozott slide-ok), így azt teljesen újraírtam méghozzá alkalmazkodva a sablonba integrált slider-hez. (flickity slider). Így ha a sablont a jövőben frissítjük majd, a slider funkciója meg fog maradni, nem esik szét, hiszen külön osztályba szerveztem.

Az eredeti Figma design